Головна » Файли » Соуси та приправи

Соус ткемалі на зиму
05.09.2017, 12:16
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
хв.Легка
Складові:
алича - 1500 г;
цукор - 100 г;
сіль - 15-20 г;
хмелі-сунелі - 20 г;
гострий червоний перець - 5 г.

Приготування:

Перед початком варіння плоди перебираємо, відкидаємо підгнилі або незрілі, що залишилися промиваємо в холодній воді. Струшуємо, зайва рідина нам не потрібна - ні вода, ні сік в цей соус не додаються.
Завантажуємо чисту аличу в простору каструлю або таз, трохи розминаємо ставимо на верхній вогонь. Використовувати ємності з товстим дном особливої потреби немає - підходить звичайний емальований посуд, густіюча маса не підгорає і легко відділяється від стінок.
Після кипіння зменшуємо температуру і при слабкому бурлінні проварюємо перші 20 хвилин. Періодично перемішуємо дерев'яною ложкою.
Перетираємо гарячу масу через друшляк або сито, відокремлюємо кісточки і шкірку.
Повертаємо пюре в робочу каструлю, для ідеально шовковистою текстури на пару хвилин включаємо міксер з насадкою для розтирання уварених овочів, фруктів, ягід. Однорідний склад кип'ятимо, тримаємо на помірному вогні ще 10 хвилин.
Приправляємо цукровим піском, сіллю, меленим гострим перцем, пряною сумішшю хмелі-сунелі - продовжуємо варіння останні 10 хвилин. Дозування спецій впевнено регулюйте на власний смак, пробуйте ткемалі.
Розливаємо запашний соус ткемалі по стерильним ємкостям, закупорюємо, охолоджуємо.

Категорія: Соуси та приправи | Додав: svit4u
Переглядів: 4 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar