Головна » Файли » Салати » Салати з овочів

Салат Панцанелла
22.08.2017, 17:56
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
італійська кухня60 хв.6-8Легка
Складові: 500 г не надто свіжого здобного хліба типу чіабатта
5 великих дуже стиглих помідорів (краще за все «бичаче серце»)
1 червона цибулина
3-4 ст. л. оливкової олії «екстра вірджин»
невеликий пучок свіжого базиліка
бальзамічний або червоний винний оцет за смаком
сіль
мелений чорний перець

Приготування:

У широку ємність покладіть попередньо нарізані шматки хліба (приблизно по 5 см) і залийте їх холодною водою на 10 хвилин.

Через 10 хвилин вийміть хліб, відіжміть його руками, збризніть оливковою олією, викладіть на пергамент на деко і підсушіть в духовці при 220 ° С 3-4 хв. Потім покладіть підсушені шматки у велику миску, розкришивши на шматочки поменше.
Наріжте помідори великими часточками, цибулю порізати тонкими кільцями, листя базиліка порвіть руками. Додайте в миску з хлібом. Перемішайте.
Полийте салат оливковою олією. Додайте за смаком сіль і перець і поставте в холодне місце на 30 хв. - 1 ч для того, щоб хліб просочився маслом і соком помідорів.
Перед подачею на стіл за бажанням додайте в салат кілька крапель оцту і все перемішайте.

Категорія: Салати з овочів | Додав: svit4u | Теги: хліб, базилік, салат, помідор, Оливкова олія, італійська кухня, чіабатта, панцанелла
Переглядів: 4 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar