Головна » Файли » Салати » Салати з овочів

Салат Нісуаз класичний
06.09.2017, 14:54
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
французька кухня30 хв.4Легка
Складові:
4 яйця
100 г тонкої зеленої квасолі (замороженої або свіжої)
8 невеликих стиглих помідорів
1 невеликий огірок
4 пагона зеленої цибулі
1 червоний солодкий перець
100 г дрібних чорних оливок
2 ст.л. каперсів
8 філе анчоусів
жменю листя базиліка

для заправки
2 маленьких зубчики часнику
щіпка великої морської солі
4 анчоуса
кілька листів зеленого базиліка
8 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. червоного винного оцту
чорний перець свіжого помелу

Приготування:
Яйця покладіть в сотейник з холодною водою і доведіть до кипіння на помірному вогні. Варіть 7,5 хв після закипання, потім перекладіть в миску з крижаною водою.

Обріжте кінчики стручків квасолі, відваріть в киплячій підсоленій воді 2 хвилини після повторного закипання, шумівкою перекладіть в миску з крижаною водою.

В тій воді, де готувалася квасоля, бланшуйте помідори, 15 секунд. Остудіть в мисці з крижаною водою, очистіть, розріжте на 4 частини і видаліть насіння.

Огірок очистіть, розріжте уздовж навпіл, видаліть насіння, "човники" наріжте скибочками навскоси.

Приготуйте заправку. У ступці розітріть часник із сіллю до стану пасти. Додайте філе анчоусів і листя базиліка і розітріть, поступово додаючи оливкову олію і оцет. Приправте чорним перцем.

Солодкий перець наріжте тонкими скибочками. Оливки звільніть від кісточок, зелену цибулю дрібно наріжте. Філе анчоусів розріжте навпіл.

Змішайте квасолю, помідори, огірок, зелену цибулю і солодкий перець з 2/3 заправки. Перекладіть на блюдо. Очистіть і розріжте на чотири частини яйця, розкладіть на салат разом з оливками, каперсами, анчоусами і листям базиліка. Полийте заправкою і відразу ж подавайте.

Категорія: Салати з овочів | Додав: svit4u | Теги: французька кухня, нісуаз, салат з яйцями
Переглядів: 9 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar