Головна » Файли » Консервація » Фруктова консервація

Полуничне варення: 5 незвичайних рецептів
05.06.2018, 22:17
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
хв.Легка
Полуничне варення «Свіжість».
2 кг полуниці
1,5 кг цукру
2 лимона
25 листочків свіжої м'яти
25 листочків базиліка

Підготовлені ягоди (промиті, обсушені і без хвостиків) помістіть в глибоку миску і засипте цукром. Залиште на кілька годин, щоб полуниця пустила сік.

Поставте миску на помірний вогонь і варіть після закипання 5 хвилин. Потім додайте вимиті листочки м'яти і базиліка, варіть ще 5 хвилин.

Додайте в варення дрібно нарізану м'якоть лимона і попередньо натерту цедру. Після цього варіть варення на слабкому вогні близько 15 хвилин. Зніміть з вогню і залиште на 8-10 годин.

Другий етап варіння. Поставте миску на вогонь, варіть 5 хвилин після закипання, потім розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.

Полуничне варення «Рубінове».

1 кг полуниці подрібніше
200 гр пелюсток троянди
1,2 кг цукру
100 мл води
0,5 чай. лож. лимонної кислоти

Підготовлену полуницю помістіть в таз і засипте половиною норми цукру. Залиште на ніч.

А з останків цукру і води приготуйте сироп. Залийте ним промиті пелюстки, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння.

У закипілий сироп висипте ягоди і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. Потім зніміть посуд з вогню, дайте варенню повністю охолонути.

Знову доведіть до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин. Гарячим розлийте варення по банкам і закупорте.

Полуничне варення зі спеціями.

2 кг полуниці
2 кг цукру
2 зірочки бадьяна
1 паличка кориці

Підготовлені ягоди покладіть в таз (каструлю) засипте цукром, залиште на 3 години.

По закінченні цього часу поставте полуницю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

Відставте в сторону остигати.

Як тільки варення охололо, поверніть його на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього додайте спеції і варіть 10 хвилин.

Вийміть спеції, гарячим розлийте варення по стерилізованим банкам і закупорте.

Полуничне варення з горілкою.

3 кг полуниці
2 кг цукру
100 мл горілки
1 чай. лож. лимонної кислоти

Підготовлені ягоди покладіть в таз шарами, збризгуючи горілкою і посипаючи цукром, верхній шар - цукор. Залиште в холодильнику на ніч.

Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту і зніміть з вогню. Через 3 години знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Повторіть процедуру ще 3 рази, а після останнього закипання варіть 10-15 хвилин.

Розкладіть варення по стерилізованим банкам і закатайте.

Полуничне варення з ревенем і імбиром.

1 кг полуниці
1 кг ревеню
50 гр свіжого кореня імбиру
2 кг цукру
200 мл води

Промитий ревінь очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Додайте підготовлені ягоди полуниці, залийте водою в глибокому тазу, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин.

Додайте очищений цілий корінь імбиру, третину від усього обсягу цукру і варіть ще 5 хвилин при безперервному помішуванні.

Невеликими порціями досипте цукор, що залишився і варіть 5-7 хвилин. Зніміть з вогню, відставте на 8-10 годин.

Другий етап. Поверніть таз на вогонь, дайте варенню закипіти і варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Знову приберіть з вогню на 10 годин. З охололого варення витягніть корінь імбиру. Розкладіть по стерилізованим банкам, закупорте.

Категорія: Фруктова консервація | Додав: svit4u
Переглядів: 26 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar