Головна » Файли » Консервація » Фруктова консервація

Апельсинове варення з ревенем
27.05.2018, 13:58
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
хв.Легка
Складові:
Ревінь -1 кг
Апельсин - 3 шт
Цукор - 1.5 кг

Спосіб приготування:
Для варення використовуємо тільки стебла ревеню (соковиті стебла ревеню придатні для консервування у квітні - поч. червня). Стебла чистимо - знімаємо верхню тонку шкіру. Після цього нарізуємо стебла невеликими шматочками.
Підготовлений ревінь викладаємо в емальовану каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо ревінь на кілька годин, щоб він пустив сік.

Підготуємо апельсини. На кілограм ревеню беремо дві-три штуки середнього розміру апельсину. Промиваємо їх як слід, бажано з щіткою та милом. Овочечисткою зрізуємо з апельсинову цедру.

Ставимо на вогонь каструлю з ревенем і на середньому вогні нагріваємо, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Якщо бачите, що соку ревінь дав замало - можна додай трохи води. Потім додаємо апельсинову цедру і продовжуємо нагрівати, до кипіння. Після того, як варення закипить, варимо його ще 10-15 хв. Не забувайте помішувати і знімати пінку.

М'якоть апельсина звільняємо від білих перегородок і нарізуємо невеликим шматочками.
Додаємо апельсинову м'якоть в варення. Знову доводимо до кипіння, також варимо 10-15 хв. Варення виходить густе, помішувати потрібно часто, інакше пригорить. На цьому етапі приготування апельсинового варення з ревенем можна додати ще ванілін, цікаве поєднання смаків виходить.

Апельсинове варення з ревенем готове, залишилося викласти його у гарячі простерилізовані баночки.
Банки закатуємо і залишаємо поки повністю не охолонуть ставимо на зберігання в прохолодне місце.

Категорія: Фруктова консервація | Додав: svit4u
Переглядів: 5 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar