Головна » Файли » Овочі

Картопля дофінуа
21.07.2017, 15:00
КухняЧас приготуванняКількість порційСкладність приготування
французька кухня150 хв.10Легка
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
вершки 35% — 250 мл;
молоко — 250 мл;
часник — 3 зубчики;
лавровий лист — 2 шт;
мускатний горіх — щіпка;
вершкове масло — 3 ст.л.;
сир — 175 гр;
сіль, чорний перець.

Приготування

Сир краще всього вибирати з яскравим смаком і щоб добре плавився, в ідеалі — чеддер або грюйер. Також ви можете разом з лавровим листом і часником додати ваших улюблених травок. Наприклад, чебрець — киньте пару гілочок в сковорідку.
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на тонкі однакові (по товщині) кружальця.
Часник очищаємо, один зубчик поки відкладаємо вбік. У двох решти видаляємо серцевину (якщо тільки це не зовсім молодий часник), щоб не гірчили і нарізаємо зубчики соломкою.
У глибокій сковороді або в сотейнику розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла і відправляємо в нього часник і лавровий лист. Обсмажуємо буквально хвилину. Вогонь середній.
Потім вливаємо молоко і вершки і додамо натертий на дрібній тертці мускатний горіх (або мелений).
Коли соус закипить, відправляємо в нього картоплю і гріємо все разом 5 хвилин. Присолити.
Картопляні скибочки повинні бути напівсирими — вже трохи м'якими, але не вареними.
Поки форму для запікання (краще всього керамічну або скляну) натремо зубчиком часнику, а через 3 хвилини ложкою вершкового масла.
Перекладаємо картоплю в форму. Під сиром все одно не видно. Просто акуратно розподіляємо її, намагаючись не ламати пластинки картоплі. І заливаємо соусом, що залишився (лаврові листочки викидаємо). Поперчимо.
Посипаємо тертим на крупній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
До золотистої скоринки.

Категорія: Овочі | Додав: svit4u
Переглядів: 15 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar